Windows 10, depolama alanı konusunda günümüzün popüler işletim sistemleri arasında en düşük performansa sahip olanıdır. Bu hususun en önemli sebebi cihaz içerisinde yapılan her türlü işlemle alakalı kalıntıların ana depolama birimleri içerisinde toplanmasıdır. Hâl böyle olunca ileriki dönemlerde kullanıcılar yetersiz depolama alanı problemiyle karşı karşıya kalıyor. Bu noktada kullanıcılar ne yazık ki depolama alanında yer açmak için hangi dosyaları silmesi gerektiğini bilmediği için hata yapmaktan korkuyor. Biz de bu sebeple ziyaretçilerimizi konu hakkında bilgilendirmek için silinmesi gereken ya da silinebilecek dosyaları tek başlık altında toplayarak sizlere fikir vermeye çalışıyoruz.
İçerik Başlıkları
Windows 10 ne kadar depolama konusunda problemli bir işletim sistemi olsa da bir o kadar sahip olduğu uygulamalarla kullanım avantajı sunmaktadır. Bu araç sizlere hangi dosyaların kaldırılması durumunda problem çıkarmayacağını sunarak rahat bir temizlik imkanı sunuyor. İlgili uygulamayı çalıştırmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Bir sonraki pencerede cihaz içerisinde silindiğinde problem oluşturmayacak bölümler kaşınıza çıkacaktır. İlgili dosyaları silmek için ise “Tamam” butonuna basıp “Dosyaları Sil” seçeneğine dokunun. Bu adımların ardından temizlik işlemi gerçekleştirilecektir. Eğer ki halen daha depolama alanı konusunda problemler yaşıyorsanız aşağıdaki önerilerimizi değerlendirebilirsiniz.
Windows 10’un “Hazırda Beklet” modunu aktifleştirdiğinizde cihaz içerisinde açık olan uygulamaların tamamı depolama alanında bekletilmektedir. Bu da ileriki zaman dilimlerinde depolama sorunuyla karşı karşıya kalmanıza sebep olacaktır. Her şey sizin tercihinize bağlı ancak “Hazırda Beklet” modunu pasif hale getirip gereksiz depolama alanı harcamalarından kaçınabilirsiniz.
Windows 10’un en önemli özelliklerinden biri veri kaybetmeyi önleyen yapısıdır. Bu yapı sayesinde cihaz içerisinden sildiğiniz herhangi bir dosya belirli zaman dilimi boyunca işletim sisteminin “Windows Temp” adlı bölümünde depolanır. Bu sebeple gereksiz dosyalardan kurtulmak için bahsi geçen dosyayı silebilirsiniz.
Windows 10’un sürekli güncelleştirilebilir yapısı sebebiyle Microsoft tarafından belirli aralıklarla güncellemeler gönderilmektedir. Bu güncellemeleri yaptığınızda eski güncelleme dosyaları ilgili dosyanın içerisinde saklanıyor. Bu da gereksiz depolama alanı kullanımına sebep oluyor. Her ne kadar yeni güncellemeyle gelen problemleri çözmek için eski güncellemeye dönüş amacıyla işinize yarıyor olsa da bu dosyalara artık ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüzde ilgili dosyayı silebilirsiniz.
Bir cihaz içerisindeki gereksiz depolama alanı kullanan en önemli öğelerden biri de “Geri Dönüşüm Kutusu” adı verilen alandır. Bu alanda depolanan veriler depolama arabirimini meşgul ediyor. Bu meşguliyeti ortadan kaldırmak için sürekli olarak kontrol edip içerisinde bulunan verileri temizlemelisiniz.
Bu içeriğimizde Windows 10’da gereksiz yer kaplayan dosyaları nasıl temizleyeceğinizi ve bu temizliği gerçekleştirirken hangi dosyalarla ilgilenmeniz gerektiğini sizlerle paylaştık.
Windows 10 ve daha düşük işletim sistemli bilgisayarlarda kullanıcıların zaman zaman karşılaştığı problemlerden biri de1
Windows Movie Maker Kullanımı , Teknolojik gelişmelerin hızlı yaşandığı günümüzde birçok uygulama ile yazılım firmaları1
İnternet Servis Sağlayıcıları günümüzde Huawei ve Zyxel ile anlaşmalı olduğu için müşterilerinin birçoğuna söz konusu1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.