İnternet ortamında gezinirken herhangi bir görüntüyü indirmek istediğinizde büyük olasılıkla ilgili dosyanın uzantısı SVG olduğunda dikkatinizi çekecektir. Bu dosya uzantıları internette her zaman karşımıza çıkabilir. Bu sebeple ilgili uzantı hakkında bilgi sahibi olmak bu dosyayı diğerlerinden ayırt edebilmeye yetecektir.
Bkz: 3D Baskı Gelişimi
Scalable Vector Graphics (SVG) olarak bilinen dosya uzantısı genellikle ölçeklenebilir vektörler için kullanılmaktadır. Bu uzantıyla görüntülenen tüm dosyaların dijital ortamlarda yapılan çizimlerden oluştuğunu söyleyebiliriz. JPG, PNG, JPEG ve GIF gibi uzantıların tamamı raster grafikler kullanırken söz konusu uzantıya sahip dosyalar ölçeklenebilir grafikleri kullanır. Bu sayede de söz konusu görselin boyutunu ne kadar değiştirirseniz değiştirin hiçbir şekilde bozulma gerçekleşmez. Büyük e-ticaret siteleri genellikle logolarının söz konusu formattan oluşmasına özen gösterir. Bu uzantının site hızı optimizasyonu konusunda da fayda sağladığı bilinen bir gerçektir.
SVG uzantılı dosyalar belli bir kod yapısından oluştuğu için internet tarayıcıları tarafından kolayca görüntülenebilir. Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox ve Safari gibi tarayıcıların söz konusu uzantıya dair destek sunduğu bilinir. Bir SVG uzantılı logoyu ya da görseli bilgisayarınıza indirdiğinizde direkt olarak dosyanın üzerine sağ tıklayıp “Birlikte Aç” diyerek cihazınızda yüklü olan tarayıcıyı seçip görüntüleme şansı yakalayabilirsiniz.
SVG dönüştürme işlemi için ise internette yer alan birçok aracı kullanabilirsiniz. Bu araçlara ulaşabilmek için “SVG to PNG, JPG, JPEG” gibi arama terimlerini kullanabilirsiniz. Her geçen gün gelişen sanal dünya sayesinde dosya uzantısı değiştirme işlemleri de internet tarayıcıları aracılığıyla kolayca yapılmaya başlandı. Bu sebeple de sizler dünyanın en popüler dönüştürme sitelerinden herhangi birini kullanabilirsiniz. SVG dönüştürme sitelerine birkaç örnek vermek gerekirse;
Bu sitelerden herhangi birini kullanarak SVG dönüştürme işlemini basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Her kullanıcının kullanabileceği şekilde kodlanan internet siteleri dönüştürme işlemi için sizden herhangi bir şekilde ücret talep etmemektedir. Bu sayede de ücretsiz uzantı değiştirme fırsatı yakalayabilirsiniz.
SVG uzantılı herhangi bir dosyayı oluşturmak ya da farklı boyutlar kazandırmak için düzenlemek amacıyla bazı programlar kullanmanız gerekmektedir. Bu programları seçerken “Vektör” tabanlı olmasına dikkat etmelisiniz. Adobe Illustrator adı verilen program söz konusu işlem için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Bir diğer öneri olarak Inkscape ve Gimp adlı programlar da SVG oluşturmak için yeterli fonksiyona sahiptir.
Bu içeriğimizde SVG olarak bilinen ve asıl adı Scalable Vectör Graphics olan dosyaların ne olduğu, nasıl oluşturulduğu ve hangi programlar kullanılarak düzenlendiği gibi birçok konuya değindik. Tüm bilgileri göz önünde bulundurarak dönüştürme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Her anlamda oluşturacağınız dosyaların sorunsuz olacağını bilmeli ve işlemleri başarılı bir şekilde tamamlamaya odaklanmalısınız.
Animasyon Yapma Uygulamaları. Geleneksel bir şekilde aynı boyutlarda yüzlerce kağıtta yapılan çizimlerin yerine daha büyük1
Windows Aygıtla veya Kaynakla İletişim Kuramıyor, son zamanlarda birçok kullanıcının almış olduğu hata mesajlarından biridir.1
Windows 10 ve daha düşük işletim sistemli bilgisayarlarda kullanıcıların zaman zaman karşılaştığı problemlerden biri de1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.