WhatsApp, akıllı telefonlara uyumlu olacak şekilde geliştirilen, anlık mesajlaşma ve arama yapılabilen bir uygulamadır. Android ve İos telefonlarda, mobil internet yanda Wi-Fi internet bağlantısı yoluyla mesaj, video, fotoğraf, sesli mesaj ve belge alışverişini sağlayan, görüntülü veya sesli görüşme olanağı sunan uygulamanın temelleri ABD’de atılmıştır.
Hayatımıza ilk olarak 2010 yılında giren WhatsApp, dünya üzerinde en fazla kullanıcı oranına sahip olan uygulamadır. İçeriği, kolay kullanımlı ara yüzü ve geniş haberleşme seçenekleri ile en çok tercih edilen iletişim ağıdır.
İlk olarak grup sohbeti, daha sonra sesli mesaj özelliği eklendi. 2014 yılında “okundu” bilgisi veren mavi tik, 2015 yılında sesli arama özelliği, aynı yıl içerisinde PDF paylaşma özelliği, 2016 yılında görüntülü görüşme, 2017 yılında konum paylaşma ve başka bir uygulama olan Snapchat’teki hikaye paylaşımı 2018 yılında ise çoklu sesli ve görüntülü arama özelliği eklendi. Bu süreçte geliştirilen WhatsApp Web özelliği ile, Microsoft Windows ve Mac OS ile bağlantı imkanı sundu. Zaman içerisinde sürekli kendini geliştiren uygulama, kullanıcı sayısını sürekli arttırarak günümüzdeki popülerliğini kazandı.
İçerik Başlıkları
Kişiye özel bir uygulama olması, şahsi ayarlar yapabilme ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Kendini sürekli geliştiren ve yenileyen uygulama, WhatsApp ayarları konusunda da gün geçtikçe daha iyiye gitmeyi başardı.
Birden fazla ülkede kullanılan WhatsApp, ülkelere göre dil seçenekleri sundu. Böylece bulunduğunuz ülkenin dilinde ve alfabesinde iletişim kurma olanağı sağlandı.
WhatsApp uygulaması içinde, WhatsApp Klavye ayarları, dil seçenekleri, tema ve bildirim sesi ayarları gibi kişiselleştirilebilecek birçok ayar mevcuttur. Bu ayarlar içerisinde en çok merak edilen ve ihtiyaç duyulan ise WhatsApp Klavye ayarları olmuştur.
WhatsApp üzerinde en çok sorun yaşanan ve tercihe göre değişiklik yapılmak istenen nokta WhatsApp otomatik düzeltme ayarları olmaktadır. Bu özellik açık olduğu takdirde, yazılmak istenen kelime otomatik algılanarak doğru bir şekilde oluşturulabilir. Bu güzel yönünün yanında, yazılmak istenen kelimenin aksi ve hiç alakası olmayan bir kelime ortaya çıkabilir.
Bu durum tercihe bağlı bir ayardır. Düzenlemek için;
WhatsApp Klavye Ayarları WhatsApp Nedir?
WhatsApp klavyesi için yapılabilecek bir diğer ayar da WhatsApp dil seçenekleri ayarlarıdır. Dil ayarı, uygulamanın yazma sırasında kullanacağı alfabeyi ve kelimeleri belirler. Bu nedenle WhatsApp Klavye ayarları içerisinde yer alır.
WhatsApp kullanım dilini değiştirmek için;
WhatsApp’ın değiştirilebilir dil özelliği sayesinde, farklı bir ülkede bulunduğunuz takdirde bu ülkenin kullanmış olduğu alfabeyi rahatlıkla uygulamaya tanımlayabilir, kolayca iletişim kurabilirsiniz.
Eğer WhatsApp uygulamanızda “dil seçenekleri” ayarlarını görmüyorsanız, bulunduğunuz ülke uygulamanın bu özelliğini desteklemiyor olabilir.
WhatsApp uygulaması, sistematik olarak telefonlara bir klavye teması yükler. Ancak bu tema ayarlanabilir ve değiştirilebilir niteliktedir. Klavye temanızın rengini, açık veya koyu olmasını ayarlayabilirsiniz.
WhatsApp, kullanıcılarına sabit ayarlar dışında başka seçenekler de sunmaktadır. Örneğin uygulama içerisinde bulunan farklı tema veya manzara resimlerini kullanarak, klavyenizi değiştirebilirsiniz. Hatta klavye teması olarak kendi seçtiğiniz bir resim veya fotoğrafı kullanmanız bile mümkün.
Bu tür tema değişiklikleri klavyenin yalnızca arka planını değil, arka plana uyumlu olarak sembollerin şeklini ve rengini de değiştirir.
WhatsApp klavye ayarları içinde, size uygun olan ayarı yaparak kullanım kolaylığı sağlayabilir, tercihlerinizi bu şekilde kişiselleştirebilirsiniz.
Her geçen yıl değişken ve gelişen iletişim araçları sayesinde birçok kullanıcı artık dilediği kişiyle çok…
Her geçen gün dijital yazışmaların daha değerli hale geldiği günümüzde e-posta sağlayıcılarının da popülerliği bir…
Teknoloji, hayatımızın birçok alanına dokunduğu gibi eğlence alanına da dokunmaktadır. İnsanların eğlenmesini sağlayacak birbirinden güzel…
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.