Google Play Store, akıllı telefonların ihtiyaç duyduğu birçok uygulamanın yer aldığı mağazalardan biridir. Bu mağazayı kullanmak için kullanıcıların herhangi bir ücret ödemesine gerek olmaz. Her ne kadar ücret ödemeye gerek olmasa da kullanıcılar olası durumlarda ilgili uygulamayı kullanırken bazı hatalarla karşılaşabilir. Tam olarak bu hata durumlarında indirme işlemi yapamaz, cihaza uygulama yükleyemezsiniz. Biz de bu içeriğimizde ilgili sorunların baş göstermesine sebep olan Google Play Store 495 hatası için çözüm yöntemlerinden bahsedeceğiz.
İçerik Başlıkları
Her tarayıcıda olduğu gibi Play Store mağazasında da yapılan işlemlerin her biri çerez tutar. Bu çerezler yapılan yüklemelerin ve indirmelerin ardından oluşur. Burada uygulama yüklerken, uygulama silerken “İşlem Başarısız” tarzı hatalar alırsanız önbellek temizliği yapmanız gerektiğini bilmelisiniz. Bu temizliği yaptığınızda 495 hatasının yanı sıra birçok hatanın da çözümüne ulaşabilirsiniz.
Bu işlem adımlarının ardından cihazda uygulama önbelleğini temizleyebileceksiniz. “Önbelleği Sil” dedikten sonra herhangi bir şekilde sorun halen daha devam ederse sonraki aşamada “Verileri Sil” seçeneğine tıklayabilirsiniz.
Gmail, uygulama ve oyunlara izin vermediği sürece herhangi bir şekilde bu bileşenleri değerlendirme imkanınız bulunmaz. Hâl böyle olunca Google Play Store 495 hatası için ilgili hesabı kaldırıp cihazınızı yeniden başlatmanız gerekiyor. Kaldırma işleminin ardından hesabı tekrardan ekleyerek sorunları çözebilirsiniz.
Bu noktada son adımı da tamamladıysanız yeni bir Gmail hesabı açarak mağazaya o şekilde giriş yapmaya çalışın.
Google Play Store 495 hatası ile karşılaşıldığında aslında bu hatanın bir diğer sebebinin işletim sistemi sürümü olduğunu bilmelisiniz. Play Store’da ilgili işletim sistemi sürümü minimum sistem gereksinimleriyle uyumsuzsa bu hata ile karşılaşırsınız.
Google Play Store kullanıcıları genellikle 495 hatası ile karşılaştıklarında çözümü hafızayı boşaltmakta buluyor. Eğer ki telefon hafızasında indireceğiniz uygulamalar için yer açarsanız sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz. Telefon hafızasının yetmediği durumlarda telefonunuz destekliyorsa hafıza kartı kullanın.
Bu içeriğimizde Google Play Store 495 hatası ile ilgili birçok detayı sizlerle paylaşıyoruz. Her anlatılan yöntemi tek tek deneyebilir ya da yöntemler arasından kafanıza yatanı seçebilirsiniz. Bu yöntemlerin tamamı birçok kişi tarafından denenmiş ve her birinden sonuç alınmıştır. Google Play Store ile ilgili güncel hataların tamamında çözüm yöntemi en kolay olan hatanın bu olduğunu söyleyebiliriz.
Samsung Galaxy A42 5G. Güney Kore’nin akıllı telefon üreticisi olan Samsung, piyasaya sunduğu Galaxy A421
Redmi Note 9T 5G 2021 yılında Redmi Note 9T 5G resmi olarak piyasaya girmiştir. Temel1
Redmi K30 Pro Zoom.Teknolojinin liderlerinden olan Xiaomi firması 2020 yılında ileri teknoloji ürünü olan Redmi1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.