Dıştan bakıldığında küçük bir Mac Miniye benzeyen ancak iç kısımda çok fazla güç barındıran Mac Studio Apple tarafından duyuruldu. Birçok farklı özeliğe sahip apple mac studio masaüstü bilgisayarı Apple’nin M1 Max yongasını veya bir diğer güçlü işlemci olan M1 Ultra’yı da içerebiliyor.
Apple’nin bu yeni nesil masa üstü bilgisayarı çığır açıcı performansı, bağlantı seçenekleri, çevre birimleri, işletim sistemiyle yaratıcılıkların sınırlarını zorlamak isteyen kullanıcılar için çok önemli özellikler sunuyor.
İçerik Başlıkları
Piyasaya çıkış yılı 2022 yılı olan Mac Studio kompakt bir tasarımı bulunuyor. Gümüş rengiyle dikkatleri üzerinde çeken masaüstü bilgisayarının kısaca özellikleri şunlardır;
Apple Mac Studio sahip olduğu özellikler sayesinde sunduğu performans ile masaüstü bilgisayarın görünümünü yeniden tanımlıyor. Mac Studio içinde yer alan bileşenler bilgisayara ultra performans katmak için tasarlanmıştır.
Apple Mac Studio Teknik Özellikleri
Apple M1 Max ile Apple M1 Ultra çipleri bulunuyor. Apple M1 Max çipin 8 adet performans çekirdeği bulunurken Apple M1 Ultra’nın ise 16 adet performans çekirdeği bulunuyor.
Apple M1 Max çipin 2 adet verimlilik çipine sahip 10 çekirdekli CPU olurken Apple M1 Ultra çip ise 4 adet verimlilik çekirdeği ve 20 çekirdekli CPU bulunuyor.
Çip
Bellek kapasitesi Apple M1 Max çip 32 GB olurken Apple M1 Ultra çip ise 64 GB birleşik bellek kapasiteye sahiptir. Yapılandırma seçenekleri Apple M1 Max çipte 64 GB gibi bir kapasitesi bulunurken Apple M1 Ultra çipler de ise 128 GB kapasite bulunuyor.
Bellek
Tek parça alüminyumdan üretilen Mac Studio kullanıcılarına geniş bir bir depolama seçeneği de sunuyor. Apple M1 Max çipe sahip olanlar 512 GB SSD depolama alanı bulunuyor. Ayrıca 1 TB, 2 TB, 4 TB veya 8 TB yapılandırma seçenekleri de söz konusu oluyor. Apple M1 Ultra çipler ise 1 B SSD depolama alanı ve 2 TB, 4 TB veya 8 TB yapılandırmak seçenekleri söz konusu olmaktadır.
Depolama
Olağanüstü performans ve yenilikçi yapısı Mac Studio aynı anda 5 adete kadar ekran desteği sunuyor. USB-C üzerinden 4 adete kadar Pro Display XDR’a ve HDMI üzerinden de 1 adet 4K ekran desteği sunuyor. Aynı zamanda USB-C üzerinden özgün DisplayPort çıkışı söz konusu olurken Thunderbolt 4 dijital video çıkışı yer almaktadır.
Video Desteği
Yerleşik hoparlörü bulunan Mac Studio en ağır iş yüklerinde altında iken sessizce çalışan bir performansı bulunuyor. Yüksek empedanslı kulaklıklar için desek sağlayan 3,5 mm şeklinde kulaklık jakları bulunuyor. Ayrıca kullanıcıların olağanüstü film izleme deneyimi sağlayan HDMI bağlantı üzerinden ses çıkış desteği de bulunuyor.
Ses
Mac Studio’nun sahip birçok özellik ve kompakt tasarımı ile temel bağlantı seçeneklerine kolayca erişilebiliyor. Mac Studio masaüstü bilgisayarın arka kısmında ekran ve yüksek performans aygıtlarını bağlama üzere 4 adet Thunderbolt bağlantı noktası vardır. Ayrıca
bir adet 10 Gb Ethernet bağlantı, bir adet HDMI bağlantı noktası ve iki adet USB-A bağlantısı noktası yer alırken harici amplifikatörlü hoparlörler veya kulaklıklar için bir adet profesyonel ses jakı bulunuyor. Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi 6 bağlantıları da bilgisayarın yerleşik olarak yer alıyor.
Kullanıcıları birçok ve rahatlık sunan Apple’ın yeni bilgisayarı aynı zamanda sıklıkla kullanılan depolama aygıtları için ön tarafta erişimi rahat sağlayan bağlantı noktaları da mevcuttur. Apple M1 Max çiplerde 10 GBps’lik iki ayrı USB-C bağlatısı varken, Apple M1 Ultra çiplerde ise 40 GBps’lik 4 adet Thunderbolt bağlantı noktası vardır.
Ayrıca yine ön tarafta SD kart yuvası sayesinde kolay bir şekilde video ve fotoğraflarınızı aktarma şansınız bulunuyor. Apple Mac Studio 4 adete kadar Pro Display XDR ve 4K TV için geniş ekran desteği sunarak yaklaşık 90 milyon piksele güç sağlayan özelliği de bulunuyor.
Bağlantı Seçenekleri
19,7 cm derinliğinde olan Mac Studio’nun yüksekliği 9,5 cm ve genişliği de 19,7 cm olmaktadır. M1 Max ağırlık olarak 2.7 kg olurken, M1 Ultra ise 3.6 kg ağırlığında bulunuyor.
Boyut ve Ağırlık
MacOS dünyanın en gelişmiş işletim sistemleri arasında yer alıyor. MacOS Monterey bağlantı kurmanın, paylaşım yapmanın güçlü yolları sunan ve önemli özellikleri sahip olan bir işletim sistemidir. İşletim sistemi ve erişilebilirlik özellikler sayesinde insanlar Mac Studio’dan verimli bir şekilde yararlanmasına katkı sunuyor. Bilgisayarın arka planda yer alan özellikler ve görünen çevre birimleri sayesinde kullanıcıların görsel ve işitsel becerilerini destekleyerek harika şeylerin yapılmasını sağlıyor.
İşletim Sistemi
Apple’ın klas olan masaüstü bilgisayarının aynı zamanda klas bir monitörü de bulunuyor. Apple Mac Studio masaüstü bilgisayarını tanıtırken aynı zamanda da studio display tanıtım konusu oldu. 27 inç boyutunda ve 30 dereceye kadar eğilebilen özelliği olan monitör yükseklik ve eğiklik ayarları da bulunuyor.
TrueTone destekli ekran 14.7 milyon piksel özelliği bulunuyor. 5 K retinaya yansıtmama ve nano doku cam özelliği bulunan Studio Display’ın birçok farklı özelliği de vardır. Monitörde A13 Bionic çip ve iPad’te yer alan 12 MP ultra geniş açılı kamera ve sistemler harika bir uyum oluşturuyor.
Kamera ile ana sahne sistemine ve 6 hoparlörlü uzamsal ses sistemi erişiminiz mümkündür. Ayrıca hoparlörlerde bulunan Dolby Atmos desteği sayesinde güzel müzikler net duyabilirsiniz. Monitörün arka kısmında bulunan 3 adet USB-C ve bir adet Thunderbolt noktası sayesinde Apple Mac bilgisayarlarına 3 tane Studio Display bağlanması söz konusu olur.
Apple Studio Display
Mac Studio fiyatı 35.999,00 TL’den başlarken eğitime özel 33.839,06 TL’den satışa sunuluyor. Tanıtımından sonra Mac Studio ve Studio Display Apple Store üzerinden kullanıcılar tarafından sipariş edilmeye başladı. Yetkili Apple satıcılar ve Apple Store web sitesinden satın almak mümkündür.
Mac Studio Türkiye Fiyatı
Dünya giderek daha teknolojik ve daha dijital bir yere evriliyor. Bu değişim başta iş dünyası1
Her geçen gün büyük gelişimler gösteren teknolojiyle birlikte bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleri de değişmeye başladı.1
Telefon üzerinden internete bağlanılabiliyor. Ancak telefon üzerinden internete bağlanabilmek için gprs’e ihtiyaç duyulur. Bu yazılım1
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu hemen sen yap.